Wersje kompatybilne
Lynette MacDonald's Bacon and three cheese gougères
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bacon dust
- 5 rindless bacon rashers (approx. 150 g)
Choux pastry
- 125 g milk, plus an extra 2 teaspoons
- 125 g water
- 100 g unsalted butter, cut into cubes (3 cm)
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp white pepper
- 150 g plain flour
- 3 eggs
- 1 egg yolk
Filling
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 40 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 40 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 6 egg yolks
- 500 g milk
- 40 g plain flour
- 1 tsp sea salt
- 2 - 3 pinches white pepper
- 2 - 3 pinches cayenne pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 291 kJ / 69.6 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 132.9 mg
Alternatywne przepisy
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25 min
Dark chocolate cookies with cream cheese filling
2h 30 min.
Ube Halaya Jam
2 Std. 10 Min
Tear and share cheese and sunflower garlic bread
2 Std.
Sausage dogs
2h 5 min
Cassava Cake
1h 20 min.
Ube nut pie
5 Std. 10 Min
Squid ink pasta
1u.
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72h
Chipotle Sabayon Poached Eggs (Jeremiah Stone and Fabian von Hauske)
45 min.
Mussel fritters with chilli mayonnaise
1u. 15min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50min