Wersje kompatybilne
Lynette MacDonald's Bacon and three cheese gougères
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bacon dust
- 5 rindless bacon rashers (approx. 150 g)
Choux pastry
- 125 g milk, plus an extra 2 teaspoons
- 125 g water
- 100 g unsalted butter, cut into cubes (3 cm)
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp white pepper
- 150 g plain flour
- 3 eggs
- 1 egg yolk
Filling
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 40 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 40 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 6 egg yolks
- 500 g milk
- 40 g plain flour
- 1 tsp sea salt
- 2 - 3 pinches white pepper
- 2 - 3 pinches cayenne pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 291 kJ / 69.6 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 132.9 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa puddings with raspberry coulis
1h 5 min
Mini lemon curd tarts
2h 20min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2 godz.
Strawberry and thyme butter
10min
Orange liqueur zabaglione
15min
Crayfish pâté
4h 45min
Snowdrop Cocktail
1h 10min
Poached salmon and beetroot blinis
45 min
"To die for" mini pavlovas
2h 40min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3 godz. 15 min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3 godz. 15 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10min