Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 3 eggs
- 100 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g self-raising flour
White chocolate mousse
- 160 g coconut milk
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 250 g white chocolate, broken into pieces
- 80 g cream cheese
- 450 g thickened cream
- 1 tsp vanilla bean paste
Passionfruit syrup
- 50 g water
- 50 g caster sugar
- 1 fresh passionfruit, pulp strained
Assembly
- 2 fresh mangoes, thinly sliced
- 1 fresh pineapple, peeled, halved horizontally, cored and cut into 2 cm pieces, half reserved for pineapple flowers (optional -see Tips)
- 2 fresh passionfruit, pulp removed
- 300 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2304 kJ / 550.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 188.3 mg
Alternatywne przepisy
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1 Std. 15 Min
Berry marshmallow slice
2h 30 min
Festive lobster pâté
4h 45min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3h 10min
Black forest pavlova stack
5h 30 min
Korean Bo ssam
29h 20min
Mixed berry pavlova stack
5h 30 min
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51h 35 min
Custard horns
1h 45min
Ruby and strawberry bonbons
1u. 40min
White Christmas
2h 25min
Lemon meringue tarts
25h 30 min