Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 3 eggs
- 100 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g self-raising flour
White chocolate mousse
- 160 g coconut milk
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 250 g white chocolate, broken into pieces
- 80 g cream cheese
- 450 g thickened cream
- 1 tsp vanilla bean paste
Passionfruit syrup
- 50 g water
- 50 g caster sugar
- 1 fresh passionfruit, pulp strained
Assembly
- 2 fresh mangoes, thinly sliced
- 1 fresh pineapple, peeled, halved horizontally, cored and cut into 2 cm pieces, half reserved for pineapple flowers (optional -see Tips)
- 2 fresh passionfruit, pulp removed
- 300 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2304 kJ / 550.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 188.3 mg
Alternatywne przepisy
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1 Std.
Ciabatta olive sticks
2 Std. 5 Min
Speedy Chicken coleslaw salad (Thermomix®️ Cutter, TM6)
40 min
Lemon glaze madeleines
24hod. 30min
Little citrus puddings (Diabetes)
24hod. 30min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
9j
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48 Std. 20 Min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4hod. 40min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 Min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min
Best ever carrot cake
1h 35 min