
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 3 eggs
- 100 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g self-raising flour
White chocolate mousse
- 160 g coconut milk
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 250 g white chocolate broken into pieces
- 80 g cream cheese
- 450 g thickened cream (see Tips)
- 1 tsp vanilla bean paste
Passionfruit syrup
- 50 g water
- 50 g caster sugar
- 1 fresh passionfruit pulp strained
Assembly
- 2 fresh mangoes thinly sliced
- 2 fresh passionfruit pulp removed
- 1 fresh pineapple peeled, halved horizontally, cored and cut into 2 cm pieces, half reserved for pineapple flowers (optional -see Tips)
- 300 g pouring (whipping) cream (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 550.7 kcal / 2304 kJ
- Białko
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Sód
- 188.3 mg