Nankhatai (Cardamom biscuits)

Nankhatai (Cardamom biscuits)

4.6 41 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
35 portions

Składniki

  • raw sugar
    170 g
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • ground cardamom
    1 ½ tsp
  • ghee (see Tips)
    180 g
  • eggs (separated)
    2
  • bicarbonate of soda
    ¼ tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • semolina
    60 g
  • natural yoghurt
    50 g
  • plain flour
    350 g
  • salt
    1 pinch
  • blanched almonds
    35

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 28.5 mg
Białko 2 g
Kalorie 498.2 kJ / 118.6 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 13.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...