Pears in orange syrup

5.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 portions

Składniki

  • freshly squeezed orange juice (approx. 2 oranges), reserving zest
    240 g
  • sparkling mineral water
    120 g
  • dry Marsala wine
    60 g
  • cinnamon quill or 1/2 tsp ground cinnamon
    1
  • pears peeled, halved and core removed
    3
  • white sugar
    60 g
  • vanilla ice cream (see Tip), to serve
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 90 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1921.4 kJ / 459.2 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 83.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...