Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 75 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
- 170 g plain flour, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- ½ tsp natural vanilla extract
- 50 g water
Topping
- 1000 g apples, peeled and cored (cut into halves or quarters fit through feeder tube - see Tips)
- 30 g white sugar
- 20 g unsalted butter
- honey, warmed, to brush (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1015.7 kJ / 242.8 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 17.8 mg
Alternatywne przepisy
Boulangère potatoes
1h 40min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 45 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter)
1 godz. 45 min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Festive camembert wreath
1 Std. 50 Min
Herb and garlic dip
5min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10min