Milk jellies with poached stone fruit

Milk jellies with poached stone fruit

5.0 4 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 5 godz.
6 portions

Składniki

  • freshly squeezed orange juice (approx. 2 oranges)
    150 g
  • honey
    40 g
  • cinnamon quill broken into pieces
    1
  • whole cloves
    2
  • cardamom pods crushed
    3
  • water
    100 g
  • fresh plums or 6 apricots, stones removed
    5
  • milk
    500 g
  • raw sugar
    2 tbsp
  • gelatine powder
    2 tsp
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    100 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 39.8 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 820 kJ / 195.2 kcal
Tłuszcz 9.1 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 24.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...