Urządzenia i Akcesoria
Buttermilk corn cakes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
unsalted butter plus extra for frying50 g
-
buttermilk250 g
-
eggs2
-
polenta80 g
-
plain flour150 g
-
baking powder1 tsp
-
salt (see Tips)¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
olive oil for frying
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 portions
Sód
1434.9 mg
Białko
47.4 g
Kalorie
8488.7 kJ /
2021.1 kcal
Tłuszcz
125.3 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
51.6 g
Węglowodany
176 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Herbed chicken hors d'oeuvres
35 min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Lentil and pumpkin pot pies
1 godz. 25 min
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
55 min
Preserved lemon and desert vegetable medfouna
5 godz. 50 min
Pumpkin pancakes
1 godz. 35 min
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Ricotta and polenta chips
2 godz. 20 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 godz. 20 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 godz.
Apricot and carrot bliss balls
1 godz. 20 min
Rosemary and thyme polenta chips
1 godz.