Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g unsalted butter, plus extra for frying
- 250 g buttermilk
- 2 eggs
- 80 g polenta
- 150 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- ¼ tsp salt (see Tips)
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 8488.7 kJ / 2021.1 kcal
- Białko
- 47.4 g
- Węglowodany
- 176 g
- Tłuszcz
- 125.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 51.6 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1434.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Camille carrot and almond cakes
1h 10min
Pearl barley bread rolls
1h 15min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Chocolate pecan pie
1 Std. 55 Min
Poppy seed torte
5h
Ricotta and polenta chips
2 Std. 20 Min
Risoni salad with artichoke and feta
25 Min
Ricotta and banana pancakes with honeycomb butter
1h 50min
Coffee date muffins
35 Min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Mashed pea and corn slice
40min