Buttermilk corn cakes

Buttermilk corn cakes

4.4 39 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • unsalted butter plus extra for frying
    50 g
  • buttermilk
    250 g
  • eggs
    2
  • polenta
    80 g
  • plain flour
    150 g
  • baking powder
    1 tsp
  • salt (see Tips)
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • olive oil for frying

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 2021.1 kcal / 8488.7 kJ
Białko 47.4 g
Tłuszcz 125.3 g
Węglowodany 176 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 51.6 g
Sód 1434.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...