Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g slivered almonds
- 40 g shelled pistachios, slivered
- ¼ tsp ground cardamom
- ¼ tsp saffron threads
- ½ tsp ghee
- ½ tsp sea salt flakes
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 250 g white sugar
- 1080 g water
- 20 g honey
- rose petals, dried, to sprinkle (optional)
- 50 g vinegar
- Wartości odżywcze
- na 335 g
- Kalorie
- 6342.7 kJ / 1515.9 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 286.5 g
- Tłuszcz
- 40.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 2246.3 mg
Alternatywne przepisy
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2u. 20min
French onion dip
45min
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24 godz. 25 min
Caramel peach brioche
2 godz. 15 min
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15min
Wholemeal Easter bread with eggs and smoked trout fillets
2 Std.
Freeform bread with filling
1 godz. 35 min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2h 40 min