Urządzenia i Akcesoria
Persian honeycomb bark
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
335 g
Składniki
-
slivered almonds40 g
-
shelled pistachios slivered40 g
-
ground cardamom¼ tsp
-
saffron threads¼ tsp
-
ghee½ tsp
-
sea salt flakes½ tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
white sugar250 g
-
water1080 g
-
honey20 g
-
rose petals dried, to sprinkle (optional)
-
vinegar50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 335 g
Sód
2246.3 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
6342.7 kJ /
1515.9 kcal
Tłuszcz
40.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
286.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon meringue cupcakes
1 godz. 30 min
Runny custard
15 min
Lime and coconut mini bundts
40 min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Burnt orange marmalade
14 godz. 20 min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Brak ocen
Spiral smoked salmon salad (Thermomix® Spiralizer, using modes, Adam Liaw)
10 min
Tempered chocolate
40 min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter, using modes)
6 godz. 10 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz. 10 min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, using modes)
25 min
Herb and garlic dip
5 min