Urządzenia i Akcesoria
Krówki toffi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
100 sztuk
Składniki
-
600 g cukru
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
0 g
Kalorie
157 kJ /
38 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Ciepłe lody
40 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Lody czekoladowe z pieczonymi śliwkami
9 godz. 20 min
Lody stracciatella
8 godz. 15 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Plaster miodu
1 godz. 30 min
Karmelowe toffi
2 godz.
Słodzone mleko zagęszczone
35 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min