
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 420 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 60 g miodu
- 500 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 440.7 kJ / 105.3 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 5.4 mg
Alternatywne przepisy
Zimowe latte macchiato
15min
Ganasz czekoladowy
20min
Świąteczne cake pops
2 Std. 20 Min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3h 15 min
Glasaż kakaowy
35min
Kawowe bezy z ganaszem
2h 15min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5h
Crémeux czekoladowe
3h 15 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Masa maślana
5min
Zielony tort biszkoptowy (green ombre naked cake)
3 Std.
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min