Gâteau aux amandes

Gâteau aux amandes

3.4 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • 250 g de sucre en poudre
  • le zeste d'un citron jaune
  • 50 g de farine de blé
  • 50 g de fécule de maïs
  • 240 g de blancs d'œufs (6 oeufs moyens)
  • 1 pincée de sel
  • 75 g de beurre doux
  • 40 g de sucre vanillé maison
  • 100 g d'amandes effilées
  • 500 g de pâte d'amande rose, verte et/ou blanche
  • 1 paquet de bonbons colorés, de motifs en sucre ou autres, en fonction du décor choisi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 2880 kJ / 685 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...