![Bavarois meringué aux fraises Bavarois meringué aux fraises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39783D8C-87BC-40CC-930A-EB591D46AC4C/Derivates/DF48A620-3B74-44AB-8D0B-A9394189B8E8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de biscuits speculoos
- 70 g de beurre demi-sel
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g de fraises, réserver 10 fraises pour la décoration
- 100 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 4 blancs d'œufs
- 250 de sucre en poudre
- 30 g d'amandes effilées
- 10 fraises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2137.3 kJ / 511.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 81.5 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois à la framboise sur gâteau noix et chocolat
13 godz. 15 min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15h
Bavarois aux fraises
6h 25 min
Bavarois aux trois chocolats
15h
Bavarois poire-chocolat
14h 30min
Dômes banane et chocolat
6h 30min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Saint-honoré - Bruno Dinel
2ч. 20 мин.
Dacquoise aux framboises
2ч.
Verano
12h 45min
Bavarois pêche et fruits d'été
12h 45min