Bavarois meringué aux fraises

Bavarois meringué aux fraises

3.0 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions

Składniki

  • de biscuits speculoos
    150 g
  • de beurre demi-sel
    70 g
  • feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    4
  • de fraises réserver 10 fraises pour la décoration
    400 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
    300 g
  • blancs d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    250
  • d'amandes effilées
    30 g
  • fraises coupées en deux
    10

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 511.3 kcal / 2137.3 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 18.7 g
Węglowodany 81.5 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...