Bavarois meringué aux fraises

Bavarois meringué aux fraises

3.0 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions

Składniki

  • 150 g de biscuits speculoos
  • 70 g de beurre demi-sel
  • 4 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 300 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
  • 400 g de fraises réserver 10 fraises pour la décoration
  • 100 g de sucre en poudre
  • 4 blancs d'œufs
  • 250 de sucre en poudre
  • 30 g d'amandes effilées
  • 10 fraises coupées en deux

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4.3 g
Kalorie 2137.3 kJ / 511.3 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 81.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...