![Croissants façon pain au chocolat Croissants façon pain au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08A0B374-437D-4804-BCEF-E4D8FAB2BD74/Derivates/1A164955-A00C-4D25-BB66-EF1A29633382.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, type 55, dont 100 g pour fariner
- 400 g de beurre doux, très froid et coupé en morceaux
- 200 g de farine à pain
- 180 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
Le façonnage et la cuisson
- 180 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 1 œuf battu, pour la dorure
- 4 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 41.45 g
- Węglowodany
- 28.91 g
- Tłuszcz
- 22.29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6h
Croissant
16h
Pain express
1 Std. 15 Min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 Std. 15 Min
Gâteau de Pâques
13 Std.
Bûche tout chocolat
7 Std. 20 Min
Brioche
8h
Baguette
3 godz. 45 min
Mystère au chocolat
8 Std. 30 Min
Croissants aux pommes
16 Std. 40 Min
Bretzels sucrés
4h
Allumettes croustillantes au chocolat
1j