Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, type 55, dont 100 g pour fariner
- 400 g de beurre doux, très froid et coupé en morceaux
- 200 g de farine à pain
- 180 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
Le façonnage et la cuisson
- 180 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 1 œuf battu, pour la dorure
- 4 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 41.45 g
- Węglowodany
- 28.91 g
- Tłuszcz
- 22.29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 Std. 50 Min
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Petits pains au lait hérissons
2 godz. 35 min
Gâteau aux amandes
1 Std.
Miniviennoiseries express
5h 20min
Baguette
3h 45min
Pain au lait à la crème vanillée
40 Min
Bretzels sucrés
4 Std.
Pain au chocolat
24h
Croissant
16 Std.
La brioche familiale
5 Std.
Brioche parisienne
24h