Croissants façon pain au chocolat

Croissants façon pain au chocolat

3.5 13 ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
18 pièces

Składniki

La pâte feuilletée
  • de farine de blé type 55, dont 100 g pour fariner
    300 g
  • de beurre doux très froid et coupé en morceaux
    400 g
  • de farine à pain
    200 g
  • d'eau froide
    180 g
  • de sel
    1 c. à café
Le façonnage et la cuisson
  • de chocolat au lait détaillé en morceaux
    180 g
  • œuf battu, pour la dorure
    1
  • de sucre glace maison
    4 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 333 kcal / 1391 kJ
Białko 41.45 g
Tłuszcz 22.29 g
Węglowodany 28.91 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...