Croissants façon pain au chocolat

Croissants façon pain au chocolat

3.4 15 ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
18 pièces

Składniki

La pâte feuilletée
  • 300 g de farine de blé type 55, dont 100 g pour fariner
  • 400 g de beurre doux très froid et coupé en morceaux
  • 200 g de farine à pain
  • 180 g d'eau froide
  • 1 c. à café de sel
Le façonnage et la cuisson
  • 180 g de chocolat au lait détaillé en morceaux
  • 1 œuf battu, pour la dorure
  • 4 c. à soupe de sucre glace maison

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 41.45 g
Kalorie 1391 kJ / 333 kcal
Tłuszcz 22.29 g
Węglowodany 28.91 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...