Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel
- 100 g de farine de blé
La ganache au chocolat
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
La crème chantilly
- 380 g de crème liquide 35% m.g. (dont 200 g de crème très froide)
- 20 g de sucre glace maison
- 3 c. à soupe de caramel au beurre salé
- 1 c. à café de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553 kJ / 613 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Entremets aux deux chocolats
35min
Charlotte au chocolat
6h 20 min
Gâteau de Pâques
1hod. 55min
Mousse au chocolat
3u. 20min
Sauce Béchamel express
20 Min
Bûche chocolat-orange
3 Std. 45 Min
Bûche tout chocolat
7 godz. 20 min
Bûche royale
3 Std. 50 Min
Gâteau tout chocolat
5h 45min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 Std. 30 Min
Pâte à crêpe
1小时 15 分钟
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min