Gâteau tout chocolat

Gâteau tout chocolat

3.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Le gâteau
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    150 g
  • de beurre doux et mou, et un peu pour le moule
    100 g
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    75 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
La garniture et le décor
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    1
  • de lait
    200 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    75 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de fécule de maïs
    20 g
  • de vermicelle au chocolat
    60 g
  • copeaux de chocolat
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 619 kcal / 2607 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...