Gâteau à la fraise

Gâteau à la fraise

3.5 18 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 portions

Składniki

La génoise
  • de beurre doux pour les moules
    15 g
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    140 g
  • de sucre vanillé maison
    10 g
  • de farine de blé
    140 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de sel
    1 pincée
La mousseline à la fraise
  • de fraises rincées et équeutées
    300 g
  • de lait entier
    250 g
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    1
  • de fécule de maïs
    25 g
  • de sucre glace maison
    100 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de beurre doux coupé en morceaux
    150 g
Le dressage et la finition
  • de pâte à sucre blanche
    250 g
  • de glaçage royal
    100 g
  • de fraises
    50 g
  • de pâte à sucre rose
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 407 kcal / 1706 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...