Verrines aux fraises de saison

Verrines aux fraises de saison

3.9 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 portions

Składniki

La crème
  • de mascarpone
    125 g
  • de crème liquide, 30-40% m.g.
    100 g
  • de sucre glace maison
    50 g
Le gâteau au yaourt
  • d'huile de tournesol
    50 g
  • de sucre en poudre
    75 g
  • œufs
    2
  • de farine de blé
    100 g
  • de yaourt nature
    60 g
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café
  • de sel
    1 pincée
Le croustillant au chocolat
  • de chocolat au lait au praliné détaillé en morceaux
    200 g
  • crêpes dentelles
    12
Le montage
  • de fraises
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 366.7 kcal / 1532.8 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 33.8 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...