Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 150 g de farine de blé
- 80 g de sucre en poudre
- 40 g d'huile de tournesol, et un peu pour la cuisson
- 300 g de lait de coco
- 3 œufs
- 100 g d'eau
La garniture
- 100 g d'ananas frais, coupé en morceaux
- 70 g de cassonade
- 20 g de rhum blanc (opcjonalnie)
- 20 g de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 251 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes tout chocolat
35min
Lasagne aux saveurs d'automne
6h 30min
Aubergines d'Almagro marinées
96h
Beignets brésiliens à la cannelle
30min
Crêpes suzette
35min
Pommes de terre Madras
50min
Smoothie fraîcheur
5 Min
Gratin dauphinois comme un tiramisu - Christophe Aribert
50min
Chantilly au chèvre sucrée
10 Min
Crêpes sans lactose à la confiture
1 Std.
Pancakes vanille-cannelle
30min
Crêpes salées sans gluten aux fruits de mer
1 Std.