Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- ½ tsp mustard seeds
- 100 g onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 15 g fresh ginger, cut in thin slices
- 1 fresh red chilli, small, deseeded, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 100 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 2 tsp salt
- 600 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g carrots, cut in slices (1 cm)
- 150 g cauliflower, cut in florets
- 150 g courgettes, cut in slices (1 cm)
- 100 g frozen green peas
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1642 kJ / 395 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 1231.6 mg
Alternatywne przepisy
Indian vegetable curry
50min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Vegetable Biryani
50min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Vegetable Curry with Rice
50min
Sweet Potato Curry
30min
Chana Masala
45min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min