
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- ½ tsp mustard seeds
- 100 g onions cut in halves
- 2 garlic cloves
- 15 g fresh ginger cut in thin slices
- 1 fresh red chilli small, deseeded, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 100 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 2 tsp salt
- 600 g waxy potatoes peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g carrots cut in slices (1 cm)
- 150 g cauliflower cut in florets
- 150 g courgettes cut in slices (1 cm)
- 100 g frozen green peas
- 2 sprigs fresh coriander leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 395 kcal / 1642 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Sód
- 1231.6 mg