Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- ½ tsp mustard seeds
- 100 g onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 15 g fresh ginger, cut in thin slices
- 1 fresh red chilli, small, deseeded, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 100 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 2 tsp salt
- 600 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g carrots, cut in slices (1 cm)
- 150 g cauliflower, cut in florets
- 150 g courgettes, cut in slices (1 cm)
- 100 g frozen green peas
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1642 kJ / 395 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 1231.6 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Chick Pea Curry
35 min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Leftover Curry
1 godz. 10 min
Indian vegetable curry
50 min
Potato Curry
12h 50 min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Chana Masala
45 min
Coconut Dhal
20 min
Vegetable Biryani
50 min