Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 duck breasts, skinless (approx. 650-700 g), cut in pieces (3 cm)
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 100 g onions, quartered
- 50 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 50 g carrot, cut in pieces (2 cm)
- 20 g olive oil, plus 2 Tbsp for browning meat
- 30 g unsalted butter, diced
- 2 garlic cloves
- 250 g red wine
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 25 g plain flour
- 2 tsp ground cinnamon
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 2 bay leaves
- 1 tsp sugar
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp fine sea salt
- water, for cooking pasta
- 500 g dried paccheri pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2221 kJ / 528 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
Alternatywne przepisy
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3 Std. 20 Min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 godz. 20 min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40 min
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30 min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2 godz.
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5 min
Prawn Saganaki
35min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min
Prawn and Chorizo Paella
45min
Seafood Risotto
40 min