Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g urad beans (black lentils)
- 40 g kidney beans, dried
- 600 g water, plus extra for soaking
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 20 g ghee
- 2 tsp cumin seeds
- 70 g onions, quartered
- 6 garlic cloves
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 50 - 70 g double cream, to taste, plus extra for serving
- 1 tsp garam masala
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g