Urządzenia i Akcesoria
Dal Makhani
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
6 portions
Składniki
-
urad beans (black lentils)140 g
-
kidney beans, dried40 g
-
water plus extra for soaking600 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)20 g
-
Kashmiri chilli powder1 tsp
-
ghee20 g
-
cumin seeds2 tsp
-
onions quartered70 g
-
garlic cloves6
-
fine sea salt1 tsp
-
tinned chopped tomatoes100 g
-
double cream to taste, plus extra for serving50 - 70 g
-
garam masala1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.7 g
Kalorie
812 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
20.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Palak Paneer
45 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Coconut Dhal
20 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Paneer Makhani
1 godz.
Chana Masala
45 min
Chhole (chickpea curry)
35 min