Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 50 g bacon lardons, smoked, diced
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
-
1
sprig fresh rosemary, leaves only
lub 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only - 60 g carrots, cut in pieces
- 60 g celery, cut in pieces
-
230
g tinned borlotti beans, rinsed and drained
lub dried borlotti beans, cooked weight (see tip) -
150
g tinned chopped tomatoes
lub ripe tomatoes, peeled and diced - 1000 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g dried ditalini pasta
- 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- grated Parmesan cheese, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1309 kJ / 314 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Double Pea and Chorizo Soup
45 Min
Danish Split Pea Soup
1 Std.
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35 Min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Tuscan Bean Soup
50 Min
Garlic and White Bean Stew
50 Min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55min
Italian Sausage and Orzo Soup
35 Min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Red Lentil Soup
40 Min