Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Tbsp oil
- 2 garlic cloves
- 2 shallots, halved
- ½ - 1 red chilli, to taste, deseeded if desired
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp ground turmeric
- 2 Tbsp tomato purée
- 200 g water
- ½ vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 250 g sweet potatoes, peeled, diced (2-3 cm)
- 100 g broccoli, cut in florets (3-4 cm)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2428 kJ / 581 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Cape Malay Vegetable Curry
35 Min
Potato Curry
12 godz. 50 min
Chick Pea Curry
35 Min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min