Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g couscous
- 400 g water
- 1 tsp ras el hanout (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g dried apricots, pitted
- 60 g blanched almonds
- 400 g onions, halved
- 200 g carrots, cut in pieces
- 20 g olive oil, plus 2 Tbsp
- 500 g lamb meat
- 200 g aubergines
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 40 - 50 g honey, to taste
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
-
2
pinches saffron threads
lub 1 tsp ground turmeric - 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- 2 pinches ground black pepper
-
½
bunch fresh coriander, leaves only, chopped (see tip)
lub ½ bunch parsley, fresh, leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3459 kJ / 827 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Keralan Fish Curry
30min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Ras el Hanout
15min
Lamb Korma
4 godz.
Chilli Beef with Lemon Feta
30min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min
Beef Bourguignon
1sa 30 dk
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
30min
Lamb Rogan Josh
1h 45min