Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Cheddar cheese, reduced fat, cut in pieces (2 cm)
- 1 slice wholemeal bread, torn in pieces
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 5 g fresh parsley leaves
- 900 g water
- 1 ½ - 1 ¾ tsp fine sea salt, to taste
- 1 cauliflower (approx. 400 g), cut in small florets (2 cm)
- 230 g macaroni pasta
- 2 garlic cloves
- 30 g unsalted butter, diced
- 40 g plain flour
- 600 g skimmed milk
- 2 pinches ground cayenne pepper (optional)
- ¼ tsp ground white pepper
- 2 tsp Dijon mustard
- 2 tomatoes, sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1668 kJ / 397 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1 Std. 15 Min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1h 5min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Lentil Moussaka
3h 30min
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Tuna Pasta Bake
1h
Root Vegetable Gratin
1h
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 Std. 15 Min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min