Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Cheddar cheese, reduced fat, cut in pieces (2 cm)
- 1 slice wholemeal bread, torn in pieces
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 5 g fresh parsley leaves
- 900 g water
- 1 ½ - 1 ¾ tsp fine sea salt, to taste
- 1 cauliflower (approx. 400 g), cut in small florets (2 cm)
- 230 g macaroni pasta
- 2 garlic cloves
- 30 g unsalted butter, diced
- 40 g plain flour
- 600 g skimmed milk
- 2 pinches ground cayenne pepper (optional)
- ¼ tsp ground white pepper
- 2 tsp Dijon mustard
- 2 tomatoes, sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1668 kJ / 397 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Tuna Pasta Bake
1 godz.
Baby-friendly Butternut Macaroni Cheese with Kale
1h 20min
Butterbean and Feta Burgers
1 godz. 30 min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Root Vegetable Gratin
1 godz.
Carrot Crêpes with Tomato Sauce
1 godz.
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min
Lentil Moussaka
3h 30min
Marmite® and Cheese Muffins
45min
Lentil and Pumpkin Pot Pies
1h 25min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1 godz. 15 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min