Urządzenia i Akcesoria
Saag Paneer
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
1 portion
Składniki
Paneer
-
whole milk1500 g
-
white vinegar4 Tbsp
Spinach
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
onions halved50 g
-
garlic cloves15 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
unsalted butter diced20 g
-
single cream100 g
-
fresh spinach leaves400 g
-
fine sea salt to taste
-
ground black pepper to taste
-
lemon juice to taste
-
vegetable oil for frying
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
16 g
Kalorie
1678 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Palak Paneer
45 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Paneer Makhani
1 godz.
Butternut Squash Masala Dosa
11 godz. 30 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Coriander Chutney
5 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Chana Masala
45 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Pudla with Spinach and Paneer
1 godz.
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min