Urządzenia i Akcesoria
Saag Paneer
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
1 portion
Składniki
Paneer
-
whole milk1500 g
-
white vinegar4 Tbsp
Spinach
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
onions halved50 g
-
garlic cloves15 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
unsalted butter diced20 g
-
single cream100 g
-
fresh spinach leaves400 g
-
fine sea salt to taste
-
ground black pepper to taste
-
lemon juice to taste
-
vegetable oil for frying
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
16 g
Kalorie
1678 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Butternut Squash Masala Dosa
11 godz. 30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Paneer
4 godz. 30 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chana Masala
45 min
Paneer Makhani
1 godz.
Palak Paneer
45 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Aloo Beetroot Tikki
1 godz.
Pudla with Spinach and Paneer
1 godz.
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min