Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 200 g onions, sliced (5 mm)
- 20 g olive oil
- 600 g venison, boneless, cut in pieces (2 cm)
- 1 ½ Tbsp plain flour
- 300 g carrots, halved lengthways then sliced (3 cm)
- 250 g butternut squash, cut in pieces (3 cm)
- 30 g tomato purée
- 50 g port
- 700 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 2 fresh bay leaves
- 120 g pitted prunes
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1645 kJ / 391 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 952 mg
Alternatywne przepisy
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Seafood Stew with Coconut Milk
35 min
Chicken chorizo and chickpea stew
40min
Beef Bourguignon
1h 30min
Beef in Stout
1h 40min
Venison and Potato Goulash
50 min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10min
Arbroath Smokie Soup
40min
Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns
30min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Sautéed Pork with Cider
55min