![Risotto aux carottes et bleu de Gex Risotto aux carottes et bleu de Gex](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/adfbfcfd-679c-45c7-82cd-750ac773843b/Derivates/8141a3cf-5ae7-493d-9640-886335fc7f0e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de carottes, coupées en morceaux
- 70 g d'échalotes, coupées en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 650 g d'eau
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de fromage, type bleu de Gex, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1962 kJ / 466 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 366.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto courgette et bacon
35 min
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 min
Risotto au potimarron
1h
Risotto au chou-fleur
45 dk
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40 min
Rösti de patates douces, bacon grillé et sauce aux herbes
30 min
Risotto à la patate douce et aux châtaignes
35 min
Risotto de potiron au lait de coco
40 min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 min