Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de carottes, coupées en morceaux
- 70 g d'échalotes, coupées en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 650 g d'eau
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de fromage, type bleu de Gex, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1962 kJ / 466 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 366.5 mg
Alternatywne przepisy
Röstis de courge et pomme de terre
35min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25min
Risotto courgette et bacon
35min
Risotto crémeux au camembert
35min
Risotto au vin rouge
45min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30min
Risotto à la betterave
30min
One pot pasta à la courge, lardons et noisettes
45min
Risotto au chou-fleur
45min
Fettucines aux carottes et crème au brie
30min
Risotto au potimarron
1h
Risotto à la patate douce et aux châtaignes
35min