Risotto aux carottes et bleu de Gex

Risotto aux carottes et bleu de Gex

3.7 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 250 g de carottes coupées en morceaux
  • 70 g d'échalotes coupées en deux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 300 g de riz spécial risotto, type arborio
  • 100 g de vin blanc sec
  • 650 g d'eau
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de fromage type bleu de Gex, coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 366.5 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 1962 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 64.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...