Risotto aux carottes et bleu de Gex

Risotto aux carottes et bleu de Gex

3.7 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de carottes coupées en morceaux
    250 g
  • d'échalotes coupées en deux
    70 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de riz spécial risotto, type arborio
    300 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • d'eau
    650 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de fromage type bleu de Gex, coupé en morceaux
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 466 kcal / 1962 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 64.8 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 366.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...