![Gratin de ravioles, céleri et poireaux Gratin de ravioles, céleri et poireaux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DE1EF30A-7AC0-4C49-984B-62F3FAF9B5B2/Derivates/44cac369-a055-4834-a5c0-37c5799a2a05.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beaufort
- 200 g de céleri-rave
- 75 g de poireau, en rondelles
- 500 g d'eau
- 35 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 2 plaques de ravioles du Dauphiné
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1058 kJ / 252 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux blettes et ricotta
1h 40min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55 min
Risotto au potimarron
1 godz.
Gratin de potimarron et pomme de terre
1ч. 20 мин.
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55 min
Quenelles nature, comté et épinards
45 min
Gratin de polenta à l’italienne
55 min
Cannelloni aux blettes
1 Std. 5 Min
Conchiglie au potiron
40 мин.
Gratin de courge
1 godz.
Gratin de potiron aux châtaignes
1 godz. 10 min
Gnocchi au brocoli et bleu
40 мин.