Tatin d'aubergine

Tatin d'aubergine

4.7 298 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 parts

Składniki

  • 150 g de beurre préalablement congelé en cubes (1 cm) et à plat
  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 75 g d'eau très froide
  • 600 g d'aubergines coupées en rondelles d'1 cm
  • 1 c. à café de sel
  • 2 gousses d'ail
  • 5 pétales de tomate confite
  • 3 brins de romarin frais coupés en petits morceaux
  • 2 c. à soupe de cassonade
  • 50 g d'huile d'olive

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 4.2 g
Kalorie 1698.2 kJ / 408.5 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 29.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...