Bœuf tex mex au chou rouge

Bœuf tex mex au chou rouge

4.0 206 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 500 g de chou rouge coupé en morceaux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1000 g de viande de bœuf hachée
  • 1 c. à café de piment en poudre type fumé (chipotle)
    1 c. à café de mélange d'épices mexicain
  • 2 pincées d'origan déshydraté
  • 2 pincées de cumin en poudre
  • 2 pincées de piment de Cayenne en poudre
  • 30 g de vinaigre de vin rouge
  • 1 cube de bouillon de bœuf (pour 0,5 l) émietté
  • 100 g de riz basmati rincé à l'eau froide
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 100 g de cheddar coupé en tranches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 28.4 g
Kalorie 1826.9 kJ / 438 kcal
Tłuszcz 29.8 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 14.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...