Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)

Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)

4.5 39 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 parts

Składniki

La pâte brisée
  • œuf
    1
  • l'eau pour un total de 65 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    250 g
  • de beurre coupé en morceaux
    125 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
La farce aux pommes de terre
  • d'oignons coupés en deux
    200 g
  • de beurre et un peu pour le moule
    30 g
  • de pommes de terre coupées en rondelles
    800 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • de lard fumé en tranches
    100 g
  • de crème fraîche
    100 g
  • de persil frais haché
    2 c. à soupe
  • œuf battu
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 431.4 kcal / 1806.3 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 25.4 g
Węglowodany 40.1 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...