
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 1 œuf
- l'eau pour un total de 65 g
- 250 g de farine de blé et un peu pour le moule
- 125 g de beurre coupé en morceaux
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
La farce aux pommes de terre
- 200 g d'oignons coupés en deux
- 30 g de beurre et un peu pour le moule
- 800 g de pommes de terre coupées en rondelles
- 6 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 6 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de lard fumé en tranches
- 100 g de crème fraîche
- 2 c. à soupe de persil frais haché
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 431.4 kcal / 1806.3 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Błonnik
- 3.3 g