Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de tomme de brebis, en cubes
- 60 g de chorizo, en petits dés
- 230 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- du sel
- du poivre moulu
- 50 g de beurre froid, coupé en morceaux
- 1 c. à soupe d'origan déshydraté
- 1 œuf
- 125 g de yaourt nature
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 431 kJ / 103 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Cannelés au jambon
13 Std.
Biscuits à la moutarde à l'ancienne
1h 20min
Minicakes chorizo-feta
35min
Minicannelés au chorizo
12 godz.
Sablés au parmesan et au sésame
25min
Biscuits au comté
1h
Minichoux au chèvre et au basilic
55min
Madeleines au bleu d'Auvergne
30min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Sablés au pesto et au parmesan
35min
Madeleines jambon-comté
1h 35min