![Soufflé de pommes de terre au cheddar Soufflé de pommes de terre au cheddar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A920970A-3A95-434E-A5A2-2E59B17915BA/Derivates/5dd7e53c-2be5-4551-b86b-6618ffb9f5a2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre
- 1 c. à soupe de fécule de maïs, type Maïzena®
- 1000 g d'eau
- 450 g de pommes de terre farineuses, spécial purée
- 3 jaunes d'œufs
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 140 g de cheddar, détaillé en cubes
- du poivre moulu
- 5 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1671 kJ / 401 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche italienne
1 Std. 5 Min
Soufflé aux endives et parmesan
1ч. 20 мин.
Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)
1ч. 45 мин.
Croquettes de jambon aux herbes
50 мин.
Quiche aux deux fromages et ail confit
2ч. 10 мин.
Croquettes de thon
1 godz.
Strukli (Beignets au fromage)
1 godz.
Fougasse briochée, oignon et fromage
45 min
Talmouses au brie
1 Std. 5 Min
Tourte aux pommes de terre et au thym
2ч.
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min
Gratin de champignons
30 min