Soufflé de pommes de terre au cheddar

Soufflé de pommes de terre au cheddar

4.2 68 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de beurre
  • 1 c. à soupe de fécule de maïs type Maïzena®
  • 1000 g d'eau
  • 450 g de pommes de terre farineuses, spécial purée
  • 3 jaunes d'œufs
  • 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 140 g de cheddar détaillé en cubes
  • du poivre moulu
  • 5 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18 g
Kalorie 1671 kJ / 401 kcal
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...