Quiche aux fruits de mer, ail et persil

Quiche aux fruits de mer, ail et persil

4.5 109 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 parts

Składniki

Les coquillages
  • 60 g d'échalotes coupées en deux
  • 2 gousses d'ail
  • ½ bouquet de persil frais équeuté
  • 30 g de beurre
  • 350 g de cocktail de fruits de mer surgelé
  • 50 g de vin blanc sec
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 œuf
La quiche
  • 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 75 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • ½ c. à café de sel
  • 50 g d'eau froide
  • 40 g de fromage râpé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 467.5 mg
Białko 14.5 g
Kalorie 1584.8 kJ / 380 kcal
Tłuszcz 25.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...