Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carne trita
- 100 g di cipolle a metà
- 30 g di burro
- 450 g di carne trita di manzo
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di vino di Madeira
Purè di patate
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 50 g di burro
- 30 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2507.3 kJ / 599.8 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1600 mg
Alternatywne przepisy
Empanadas di pollo argentine
4 godz.
Tagine di pollo con arance caramellate
35 min
Chili con carne
1h 20 min
Pasticcio di carne inglese
1h 40min
Torta salata di pollo, funghi e patate dolci
1 godz. 55 min
Tortilla di patate, pancetta e formaggio
50 min
Maiale allo zenzero
25min
Polpettone in crumble fragrante
1h
Polpette con patate al forno piccanti
1h
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45 min
Pollo alle mandorle
45 min
Pollo con le mandorle (per 2 persone)
35 min