Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 50 g di cipollotti a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle (1 cm circa)
- 2 pizzico di sale
- 1 pasta sfoglia pronta rotonda (250 g) (vedere varianti)
- 200 g di stracciatella
- 2 uova
- 1 cucchiaino di paprika dolce o piccante
- insalata fresca, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1465.6 kJ / 350.3 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 103.2 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50min
Involtini di melanzane al prosciutto
1 godz.
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30min
Torta salata tricolore
1 godz. 20 min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10min
Torta salata patate dolci e peperoni
2 Std. 10 Min
Quiche di patate e cipolle
55min
Brisèe ratatouille
1h 30min
Tarte tatin ai pomodori
50min
Torta salata con melanzane e pomodoro
1 godz.
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 godz. 20 min