Quiche di spinaci e speck
TM6 TM5 TM31

Quiche di spinaci e speck

4.7 (149 ocen)

Składniki

Pasta brisée

  • 200 g di farina tipo 00
  • 80 g di olio di oliva
  • 60 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale

Ripieno

  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio di oliva
  • 450 g di spinaci freschi in foglia
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 200 g di panna di soia
    lub 200 g di crema di cocco
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 70 g di speck a cubetti

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1700 kJ / 406.3 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
31.2 g
Tłuszcz
30.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
2.7 g
Sód
0.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy