Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lime, preferibilmente biologico
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 3 pesche, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 1 gambo di sedano a pezzi
- 1 carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- ½ scalogno a metà
- 30 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di riso Carnaroli (cottura 16 minuti)
- 30 g di vino bianco secco
- 600 g di acqua
- 1 bustina di zafferano
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Risotto funghi e mirtilli
35 Min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1u. 10min
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto limone, pepe e maggiorana
35 Min
Risotto alle erbe aromatiche
35 Min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 Min
Risotto al Barolo
30 Min
Risotto mango e Parmigiano reggiano
40 Min
Risotto mele, speck e timo
40 Min
Risotto cacio e pere
40 Min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 Min