Zuppa di piselli spezzati e prosciutto

Zuppa di piselli spezzati e prosciutto

4.1 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porzioni

Składniki

  • 170 g di cipolle a pezzi
  • 85 g di carote a pezzi
  • 85 g di gambo di sedano a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 spicchi di aglio
  • ¼ di cucchiaino di cumino in polvere (opcjonalnie)
  • ¼ di cucchiaino di timo secco (opcjonalnie)
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 220 g di prosciutto cotto affumicato a dadini
  • 500 g di piselli secchi, spezzati e sciaquati
  • 900 g di brodo di pollo
  • 200 g di acqua
  • pepe macinato fresco per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 28 g
Kalorie 1573 kJ / 376 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 20 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...