Risotto con uva e funghi

Risotto con uva e funghi

4.0 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano
  • 30 g di scalogno
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso (tipo Carnaroli o Arborio cottura 14 minuti)
  • 25 g di funghi porcini secchi precedentemente ammollati in acqua tiepida
  • 850 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di uva rossa senza semi a metà
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 30 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 900 mg
Białko 10 g
Kalorie 869.5 kJ / 208 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 69.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...