Risotto con uva e funghi
TM6 TM5 TM31

Risotto con uva e funghi

4.0 (45 ocen)

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano
  • 30 g di scalogno
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso (tipo Carnaroli o Arborio cottura 14 minuti)
  • 25 g di funghi porcini secchi, precedentemente ammollati in acqua tiepida
  • 850 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di uva rossa senza semi, a metà
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 30 g di burro

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
869.5 kJ / 208 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
69.2 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Błonnik
2.8 g
Sód
900 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy