Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cous cous precotto
- 300 g di carote, pelate e a bastoncino
- 350 g di zucchine a bastoncino
- 200 g di polpa di zucca a tocchetti
- 200 g di patate, pelata e a tocchetti
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 120 g di ceci lessi in scatola, scolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2150.6 kJ / 514 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 85.5 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 951.5 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35 Min
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 Min
Couscous di cavolfiore (vegan)
15 Min
Couscous integrale con lenticchie e menta
30 Min
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
45 Min
Riso basmati integrale con carciofi e mazzancolle
55min
Insalata di riso integrale (vegan)
1 Std.
Paella di fagioli rossi (vegan)
55min
Insalatona di fagiolini, tonno e uova
30 Min
Cous cous di pollo speziato
30 Min
Riso integrale alla cantonese
1 Std. 20 Min
Cous cous invernale
45 Min