![Glace aux fruits allégée Glace aux fruits allégée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EB9741EF-06A8-4935-8D86-8E8D107F434C/Derivates/5352dbb7-f4d0-485a-9c22-d387cb067123.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
45
g de xylitol
lub 45 g d'érythritol - 300 g de fruits surgelés (fruits rouges par exemple) (voir "Conseil(s)")
- 85 g de crème épaisse, 5-15% m.g. (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 749 kJ / 179 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 4.5 mg
Alternatywne przepisy
Sorbet fraise, banane et menthe
4 godz. 15 min
Sorbet fraise-rhubarbe, coulis de fraises, meringues
8sa 15 dk
Glace pêche-fraise
15min
Sorbet minute fraise-banane
4 godz. 15 min
Sorbet banane et citron vert
10 min
Glace à l'italienne à la pêche
10 min
Sorbet fraise-coquelicot
10 min
Cheesecake framboise à la poudre de protéine
3h 10min
Sorbet à la fraise
12 Std.
Glace à la fraise sans crème
12 Std.
Sorbet fraise, myrtille et chocolat blanc
6h 25 min
Sorbet fraise-banane
5 min