Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
45
g de xylitol
lub 45 g d'érythritol - 300 g de fruits surgelés (fruits rouges par exemple) (voir "Conseil(s)")
- 85 g de crème épaisse, 5-15% m.g. (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 749 kJ / 179 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 4.5 mg
Alternatywne przepisy
Crème glacée à la vanille, fraises, pêches et basilic
4 godz. 35 min
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3 Std. 15 Min
Sorbet banane et citron vert
10 Min
Sorbet framboise-girofle
12h
Sorbet fraise-banane
5 Min
Glace à l'italienne à la pêche
10 Min
Sorbet à la fraise
12h
Sorbet fraise, myrtille et chocolat blanc
6 godz. 25 min
Glace vanille aux myrtilles
12h 30min
Glace à la fraise sans crème
12h
Sorbet fraise-coquelicot
10 Min
Sorbet aux fruits (TM6 Metric)
5 Min