![Sorbet fraise-rhubarbe, coulis de fraises, meringues Sorbet fraise-rhubarbe, coulis de fraises, meringues](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D9814A5-C56F-473B-9C3F-D6ACDA4B3951/Derivates/85722456-795b-40a1-a1c2-a72c3dae7f24.jpg)
Wersje kompatybilne
Sorbet fraise-rhubarbe, coulis de fraises, meringues
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de fraises, équeutées et coupées en quatre
- 400 g de rhubarbe (250 g en morceaux et 150 g en tronçons (2cm))
- 280 g de sucre en poudre
- le jus d'1/2 citron jaune
- 2 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet fraise, banane et menthe
4 godz. 15 min
Glace aux fruits allégée
5 Min
Glace pêche-fraise
15 Min
Sorbet banane et citron vert
10 Min
Sorbet fraise-coquelicot
10 Min
Glace chocolat-cerise et chantilly
12h 25 min
Glace vanille aux myrtilles
12h 30min
Sorbet framboise-girofle
12sa
Sorbet à la fraise
12sa
Sorbet fraise, myrtille et chocolat blanc
6h 25min
Sorbet fraise-banane
5 Min
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3h 15min