Terrine de yaourt aux myrtilles et son coulis

Terrine de yaourt aux myrtilles et son coulis

4.6 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
10 parts

Składniki

La terrine de yaourt (la veille)
  • 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • le zeste de 2 citrons verts non traités
  • 120 g de sucre en poudre
  • 300 g de crème liquide entière très froide
  • 300 g de yaourt à la grecque
  • 300 g de myrtilles
Le coulis de myrtille (le jour même)
  • 150 g de myrtilles
  • 50 g de sucre en poudre
  • 50 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 2.9 g
Kalorie 958.6 kJ / 229.5 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...