Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de harina de repostería
- 30 g de cacao puro en polvo
- 1 pellizco de levadura química en polvo
- 120 g de leche
- 130 g de agua
- 100 g de aceite
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 4 huevos (60-65 g c/u)
- 500 g de nata montada
- 1 cucharadita de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1028.4 kJ / 247 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Tronco de Navidad con praliné
2 godz. 20 min
Bombones rellenos de mantequilla de cacahuete
1 godz. 10 min
Bizcochitos puntos de chocolate
1h 40min
Bizcochitos de chocolate rellenos
1h 15min
Rosca de carnaval
2 godz. 10 min
Buñuelos rellenos de chocolate
5h
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3h 35min
Pastel arcoiris
2h
Triángulos de chocolate
4h 30min
Tronco de Navidad
8h 30min
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Nata de trufa
8u. 15min