![Roscas de choux de cacao Roscas de choux de cacao](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fa3ed998-d01e-4e61-8ada-3e25d3ab83da/Derivates/2d725e53-2cab-4adf-a743-291756bb0cd3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de harina de repostería
- 30 g de cacao puro en polvo
- 1 pellizco de levadura química en polvo
- 120 g de leche
- 130 g de agua
- 100 g de aceite
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 4 huevos (60-65 g c/u)
- 500 g de nata montada
- 1 cucharadita de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1028.4 kJ / 247 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Polvorones de chocolate
10 godz. 15 min
Pastelitos de coco (sin azúcar)
1h
Bizcocho con chocolate y frutos secos
1h 30min
Minirrosquillas americanas (doughnetes)
3h
Tarta de limón y chocolate
2h
Milhojas de chocolate y nata
2h 30min
Tarta de chocolate y mantequilla salada
1u. 25min
Bizcocho de chocolate y nueces
1u. 40min
Tarta de chocolate almendrada
3h
Bizcocho de yogur con chocolate con leche
50 мин.
Azúcar glas
5 min
Magdalenas rellenas de chocolate
30min