Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- aceite
- 150 g de chocolate blanco
- 225 g de azúcar glas
- 5 huevos
- 300 g de harina de repostería
- 2 yogures naturales
- 120 g de aceite de girasol
- 1 pellizco de sal
- 24 g de levadura química en polvo
Almíbar
- 250 g de agua
- 250 g de azúcar
- 50 g de licor 43
Ganache de chocolate
- 225 g de nata (35% de grasa)
- 225 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 45 g de azúcar
- 65 g de mantequilla
Montaje y decoración
- 500 g de fondant rojo
- azúcar glas
- 100 g de fondant blanco
- colorante alimentario dorado
- 100 g de fondant negro
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3719 kJ / 889 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 135.4 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 158.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastas de té rizadas
40min
Tronquitos de turrón
1 godz. 40 min
Macarons Papá Noel
3h 20 min
Bombas crujientes de crema
5 Std. 30 Min
Petisús de chocolate (Sin azúcar)
1 godz. 30 min
Mini tartas de chocolate con crema de mantequilla
1 godz.
Tarta monstruo de las galletas
2h 45min
Tarta para celebraciones
7hod.
Mini eclairs de frambuesa
3 Std.
Frosting de chocolate y mantequilla
10 min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 godz. 10 min
Galletas para decorar
1 godz. 30 min