Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowy grog z pomarańczą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
300 g mleka
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao ze skórką pomarańczy, pokrojonej na kawałki
-
10 g białego rumu
-
2 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu do dekoracji
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
1357 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NAPOJE NA ROZGRZANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekolada amaretto
10 Min
Rozgrzewający drink tyrolski
15 Min
Grzaniec kawowy (Café Disaronno)
10 Min
Czekoladowe affogato
10 Min
Gorąca czekolada z kawą
15 Min
Gorąca czekolada chai
25 Min
Gorąca czekolada z imbirem
30 Min
Gorąca czekolada z anyżem
20 Min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15 Min
Irish coffee
20 Min
Gorąca czekolada z brandy
15 Min
Gorąca czekolada z kardamonem
15 Min