Goulasch de veau, pommes de terre et pommes

Goulasch de veau, pommes de terre et pommes

4.2 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    30 g
  • de céleri branche coupé en morceaux (3 cm)
    20 g
  • de carotte coupée en morceaux (3 cm)
    50 g
  • d'oignon coupé en deux
    60 g
  • de viande de veau dénervée, en morceaux (3 x 3 cm)
    500 g
  • de vin blanc sec
    60 g
  • de pommes de terre cireuses (à chair ferme) coupées en cubes (3 x 3 cm)
    300 g
  • de tomates entières pelées au jus concassées
    200 g
  • d'eau
    180 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • pomme coupée en tranches (0,5 cm)
    1
  • de romarin frais effeuillées
    2 branches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 294.8 kcal / 1233.8 kJ
Białko 28.8 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 417.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...