Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sucrée
- 75 g de sucre en poudre
- 30 g amandes émondées
- 140 g de beurre, coupé en morceaux
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 pincées de sel
- 1 œuf
La crème à l'orange
- 60 g de sucre en poudre
- 2 oranges non traitées
- 500 g de lait
-
45
g de farine de riz
lub 45 g de farine d'avoine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4628.5 kJ / 1103.5 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 154.3 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 634.8 mg
Alternatywne przepisy
Bûche roulée noisette-café
1j 20 menit
Cake à la vanille
1j
Pains au lait fourrés aux abricots
2h 15 min
Tartelette aux coques
1j 30 menit
Gâteau à l'orange
1j
Gâteau de Pâques
1h 50min
Brioches ourson
10h
Cake au chocolat au cœur de vanille
1j 20 menit
Brioche tressée aux cerises et zestes d'agrumes confits
5h
Cake aux figues
1h 10 min
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4h 15 min
Gâteau aux groseilles à maquereau
55 Min