Tartelette à l'orange

Tartelette à l'orange

2.9 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La pâte sucrée
  • 75 g de sucre en poudre
  • 30 g amandes émondées
  • 140 g de beurre coupé en morceaux
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 2 pincées de sel
  • 1 œuf
La crème à l'orange
  • 60 g de sucre en poudre
  • 2 oranges non traitées
  • 500 g de lait
  • 45 g de farine de riz
    45 g de farine d'avoine

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 634.8 mg
Białko 26 g
Kalorie 4628.5 kJ / 1103.5 kcal
Tłuszcz 39.5 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 22.8 g
Węglowodany 154.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...